I december förra året tillkännagav #Epic Games sitt försvarslir #Fortnite men sedan dess har det varit tyst. Tills nu. Under Comic-Con 2012 har företaget röjt att spelet är det första Unreal Engine 4-spelet som kommer nå marknaden, att det än så länge är exklusivt till pc och att det är en ordentlig kooperativ storsatsning för dem. I Fortnite tar du dig an rollen som överlevare i en värld där natten är din absolut värsta fiende. På dagarna samlar du resurser och prylar som du använder för att bygga ett försvar och uppgradera dina vapen. På nätterna anfalls du av diverse fanskap som tycker du ser fullständigt utsökt ut.

Fienderna, på engelska kallade husks, kommer samarbeta väl för att slå sönder din bas, dig och sno allting du samlat på dig. Det finns exempelvis större bestar som är utomordentligt starka, medan irriterande små troll öppnar portaler för att frammana fler fiender, och som även är de som greppar tag i dina värdesaker och skuttar iväg.

Fokus ligger dock på byggandet och föremålssamlandet, och det ska gå närmast sömlöst att vandra omkring i den slumpmässigt genererade världen, plocka på dig prylar för att sedan bygga upp din superfästning för att hålla fulingarna ute. Mycket detaljbyggande utlovas, där du exempelvis kan sätta upp en maffig stenvägg som du sedan gröper ur en liten skottglugg ur.

Bakom kulisserna ligger att det är tänkt att i princip alla med en inte allt för uråldrig dator kommer kunna spela spelet, eftersom Unreal Engine 4 är Epics mest skalbara spelmotor någonsin. Cliff Bleszinski har även twittrat om att det inte är otänkbart att det kommer till andra format, men allt fokus ligger nu på att få ut en pc-orienterad utgåva där de kan lägga till material och låta fansen skapa allsköns godsaker att dela med sig av.

Från början var titeln tänkt att inneha en "traditionell post-apokalyptisk historia", men istället föll de på en gladare approach, för att inte vara dystert avskräckande i onödan.

Låter det bekant? Låter det intressant? Något släppdatum är inte tillgängligt, men vi lär höra mer om spelet inom kort, och därmed gör du klokt i att hålla ögonen på FZ. Som vanligt.

Spana för all del in teaser-trailern från VGA 2011-tillkännagivandet förra året.

[video=10424]