Nyheter
Uniloc-grundaren: "Jag är inget troll"

Uniloc-grundaren: "Jag är inget troll"

57 kommentarer

Av 2012-07-23 23:19


Tidigare rapporterade vi om företaget Uniloc som vill dra Minecraft-utvecklarna Mojang Specifications inför rätta på grund av ett patent mot piratkopiering som företaget har.

Sedan nyheten har spridits sig på nätet har ilskan mot det liechtensteinska företaget varit stor. Ric Richardson, grundaren av Uniloc, har i ett blogginlägg försvarat företagets beslut att dra Mojang inför rätta efter att han fått motta många hatmail.

– Från första stund som vikten av patent blev förklarad för mig har jag försökt att agera ansvarsfullt med förtroendet som jag har fått av de många människor som gav av sin tid, ansträngning och investeringar för att säkerställa teknologiernas ultimata framgång. Jag kommer att tänka på uttrycket som lyder "Att ha en bra teknologi utan ett patent är som att ha en Lamborghini och lämna nycklarna i den".

Markus "Notch" Persson har beskrivit sin avsky mot mjukvarupatent i ett blogginlägg. Han menar att dessa patent begränsar utvecklingen och håller tillbaka innovation. Ric Richardson tycker att situationen är ironisk.

– Teknologin i fråga är ett system som stoppar folk från att olagligt ladda ner deras mjukvara och hjälper dem att tjäna pengar. Om ni tycker att det är så orättvist – använd inte teknologin. Gör något annat. Ingen tvingar er att använda teknologin.

– Det gör mig häpen att folk klagar över att betala för en teknologi som hindrar upp till en tredjedel av mjukvaruföretagets försäljning att försvinna på grund av illegal nedladdning. Vad säger ni? "Det är rätt att stjäla från Uniloc så länge det hindrar pirater att stjäla från oss"?

Ric Richardson klargör också att han inte för Unilocs talan eftersom han bara har en liten del av aktierna i företaget och att han heller inte är ute efter pengar. Som han själv uttrycker det:

– Jag är inget patent-troll.

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Raderad
  Raderad 2012-07-23 23:35
  Fredrik Härén säger det så bra i sin föreläsning, 90% av alla idéer är antingen en uppfinning som redan finns som någon förbättrar eller att du tar 2st befintliga idéer och parar ihop dem. Kamera i mobil är ett bra exempel, skype ett annat. Håller med Notch, dessa patent stoppar bara kreativa människor, det hjälper ingen bortsett ifrån troll som Ric som bara gör detta för pengarna.
 • Rabieskorv
  Rabieskorv 2012-07-23 23:40
  Borde inte de här betyda att "Wolfenstein 3D" har pantet på 3D-shooter spel i såna fall ? o.O
 • Segas
  Segas 2012-07-23 23:39
  Men ett företag som inte verkar känt för annat än att äga ett patent och stämma andra...det låter som ett bra sätt att tjäna pengar.

  Idioter.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ