Nyheter
Gör din Minecraft-värld fotorealistisk

Gör din Minecraft-värld fotorealistisk

16 kommentarer

Av 2012-07-31 13:10


Igår skrev vi om att du enkelt kan modda ditt Minecraft att bli snyggare, men kanske är du mer sugen på att ta din värld till nästa artistiska nivå. Säg hej till Chunky, Minecraft-renderaren utvecklad av Jesper Öqvist för dig som vill rendera din favoritvärld utan att behöva fördjupa dig i avancerade 3D-program.

– Minecraft har ju inte så imponerande grafik precis, men jag såg några imponerande bilder online med Minecraft-världar som folk hade renderat i professionella 3D-program så som Blender. Vad jag förstod så var det väldigt mycket arbete med att exportera världen från Minecraft in i 3D-programmet och sen var man tvungen att lära sig använda 3D-programmet dessutom, så jag ville göra ett program som var mycket lättare att använda och specialanpassat för Minecraft, säger Jesper Öqvist till FZ.

– Jag är väldigt intresserad av datorgrafik, speciellt fotorealistisk datorgrafik. Så det är mycket kul att programmera på Chunky, fortsätter han.

Tekniken som används heter path tracing, vilket kräver rejält med kraft från din processor vilket i sin tur kräver gott med tid. I nuläget renderas dina bilder helt av din processor, men Jesper arbetar med att implementera OpenCL-stöd för att GPU:n åtminstone ska kunna ta sig an delar av belastningen.

Senaste uppdateringen, version 1.012, lade till stöd för fler sorters block och även om den i nuläget inte renderar entities (diverse monster, djur och dylikt) är det något som är planerat för framtiden. Dina världar behöver vara av Anvil-format, det vill säga skapade med senaste Minecraft-varianten (1.3).

För att komma igång ska de bästa tipsen finnas samlade på Chunky-Wikin, medan flera häftiga exempel går att finna via Chunky-redditen.

Nyhetsbilden kommer från Moneybobs Tumblr där fler högkvalitativa exempel finnes. Missa inte heller World of Keralis, ett ypperligt exemplar.

Ladda ner senaste versionen av Chunky här
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
  • Bojkott
    Bojkott 2012-07-31 13:34
    Grymt! Men det hade varit ännu grymmare om det renderades i realtid :)
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ