Kommande slagsmålsspelet #Dead or Alive 5 ska få en mer mogen kvinnosyn proklamerar #Team Ninja stolt, och avslöjar att kvinnorna ska kunna svettas och bli smutsiga under striderna. Detta är en del av att skapa mer mogna karaktärsporträtt enligt utvecklarna, för de spelare som klarar av att titta på en kvinnlig spelfigur utan att fokusera på tuttarna.

– Mer mogna spelare kan titta på en kvinnlig karaktär utan att fokusera på bröstfysiken. När du slåss svettas du nu, du blir svettig. Det finns smuts också – vi ville göra det mer smutsigt. Så de [kvinnorna] har "coola" drag nu, säger Dead or Alive 5-chefen Yosuke Hayashi.

Han funderar och tillägger:

– Vi tänkte nog att de skulle vara sexiga också. Som en japansk utvecklare vill vi behålla våra rötter. Men det här är mer av en mogen sexig stil. Det har blivit så här på naturlig väg, det har varit en naturlig utveckling.

Det är uppenbart att man har olika syn på jämställdhet och kvinnosyn i olika kulturer. Vad tänker du om japanska Team Ninjas försök att bli mer moderna?

Bilden: Team Ninja anse sig ha en mogen kvinnosyn.