Ekonomiska sifferexcersiser ska alltid tas med en nya salt, särskilt innan den första koppen kaffe sjunkigt in, men analytiker på investeringsbanken Lazard Capital Markets pekar på att nysläppta #World of Warcraft-expansionen #Mists of Pandaria bara har sålts i 600-700 000 exemplar sedan lanseringen.

I jämförelse med 2010 års #Cataclysm, som sålde hela 3,3 miljoner exemplar bara första dygnet, måste det vara en besvikelse. Den andra expansionen blev det snabbaste säljande pc-spelet genom tiderna, innan en viss #helvetesresa släpptes och sålde 4,7 miljoner på 24 timmar. Siffrorna för Mists of Pandaria är bara kalkyler och inkluderar inte den digitala försäljningen men det lär ändå inte komma upp i samma nivåer. Historiskt sett har också varje expansion sålt bättre än sin föregåengare, en trend Mists of Pandaria verkar bryta.

Prenumerationerna för World of Warcraft har också dalat sedan toppen på hela tolv miljoner i samband med Cataclysm-släppet. Idag är antalet personer med en aktiv månadsbetalning nere i dryga 9 miljoner, en fortsatt imponerande siffra men det går inte att förneka att #Activision Blizzard har 360 miljoner mindre i omsättning idag än för två år sedan. Per månad.

FZ:s recension av World of Warcraft: Mists of Pandaria läser du på måndag.