För ett litet tag sedan berättade vi att grundarna, Ray Muzyka och Greg Zeschuk, valt att lämna #Bioware. Den före detta Bioware-anställde #Baldur's Gate-utvecklaren, Trent Oster, tror att avskedet kan ha att göra med fansens negativa reaktioner på #Mass Effect 3 och #Star Wars: The Old Republic.

Oster beskriver Zeschuk som slutkörd sista gången de träffades.

– Senaste gången jag såg Greg kände jag hans utmattning. Mitt råd till honom var "punch out, eject, get the hell out" och det var närmare sanningen än vad jag trodde. Jag tror också att fanreaktion på Mass Effect 3 och deras negativa inställning till The Old Republic var alldeles för mycket för honom.

Oster fortsätter:

– Du måste älska spel och lägga ner själ och hjärta för att skapa dem. Att då ha fansen skapa omröstningar mot arbetet är svårt att hantera, särskilt när du spenderat de senaste åren av hårt arbete och övertid för att skeppa spelet. Det kan vara svårt att stänga av den överväldigande negativism som internet kan spy ut, särskilt som spelet har ditt namn på sig.

Men för Oster kom det som en överraskning att också Muzyka valde att lämna företaget.

– Det överraskade mig. Jag trodde han skulle vara kvar på #EA under resten av sitt liv, att han siktade på att bli vd för hela företaget. Jag är säker på att den interna kultur som finns på EA beskyllde honom för problem med The Old Republic, och att det skadade hans ambitioner att stiga i graderna. Men jag trodde han skulle kämpa hårdare. Toppcheferna på EA måste vara mycket värre än jag trodde.