#Resident Evil 6 har släppts och betygen har varit allt annat än upplyftande för #Capcom. Xbox 360-versionen snittar just nu på 66 procent på Metacritic.

Detta har inte gått David "God of War" Jaffe förbi. Som vanligt har han åsikter om det mesta och har det klart för sig hur han skulle agerat i Capcoms skor.

– Kapa utvecklingsbudgeten! Ge ett litet, hungrigt team med visioner tre till fem miljoner dollar för att skapa ett två till tre timmar långt nedladdningsspel och använd pengarna till att hitta ett kreativt sätt för att förnya genren. Fasen, om jag inte gjorde vad jag gör nu så kan du vara säker på att jag skulle vara på Kickstarter och be om 400 000 till 700 000 dollar för att skapa ett lågbudget-skräckspel med målet att göra det läskigaste spelet genom tiderna.

Jaffe tror mest på den här metoden men har ytterligare en idé.

– Eller, om du ska tävla med de stora gossarna då får för fan visa det och göra det på allvar. Skaffa en AAAAA-utvecklare, eller starta en, spendera pengarna som krävas och så är den saken klar.

Den frispråkige Jaffe har själv inte spelat Resident Evil 6 och är inte ute efter att såga spelet och utvecklarna, men på grund av recensionerna och fansens reaktioner tror han att serien behöver en nystart. Håller du med honom?