Nyheter
Simcity skapades med multiplayer i åtanke

Simcity skapades med multiplayer i åtanke

21 kommentarer

Av 2012-10-10 22:05


I en live-sändning (via VG247) förklarade SimCity-producenten Kip Katsarelis att den senaste delen i den anrika stadsbyggaren byggdes från grunden med multiplayer i åtanke. Vi ber läsare med känsligt hjärta att ta ett djupt andetag och halsa en kopp té innan ni fortsätter till citatet. Tack.

– Vi tänkte verkligen på detta Simcity med multiplayer i åtanke från första början. Städer existerar inte längre i en bubbla. Du kan spela i en region med andra städer, och det finns massor med simulation som pågår mellan städerna. Saker som el och vatten delas mellan städer och du kan köpa den elen. Du kan dela tjänster som brandstationer, utbildning och sophämtning. Du kan också ge bort pengar eller resurser till andra, och du kan också samarbeta på stora arbeten, säger Kip Katsarelis.

– Vi har saker som internationella flygplatser som ni kan arbeta ihop med att bygga upp, och flygplatserna kommer föra med sig turister till din region och tillåta dig att frakta in och ut mer.

Nedan: en upptagning från gårdagens livestream.Video streaming by Ustream

Simcity släpps i februari nästa år till pc och Mac.

Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • bionicman
  bionicman 2012-10-10 22:40
  "MEN DET VAR JU INGEN SOM VILLE HA DET!!!111"
 • Biggles
  Biggles 2012-10-10 22:27
  Det låter riktigt kul, men hade varit trevligt med ett valfritt SP läge också :)
 • pippen1001
  pippen1001 2012-10-10 22:54
  jaha och detta konceptet funkade så bra för Cities xl ?
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Cities_XL
  Citat:
  Cities XL innehöll till en början Planet Offer. Planet Offer som multiplayer i Cities XL kallades, var när man som spelare kunde välja att bygga sin stad på en planet som flera andra spelare också byggde på. Detta tillät spelaren att förhandla med andra städer i en global ekonomi samt att specialisera sin egen stad. Spelaren kunde även skapa sin egna avatar och skapa en egen blogg för sin stad samt besöka andra spelares städer [6]. Planet Offer kostade extra utöver själva spelet.

  Den 26 januari 2010 meddelade Monte Cristo att Planet Offer skulle stängas ner då alltför få spelare hade valt att prenumerera på onlinetjänsten. Efter den 1 februari 2010 gick det inte längre att prenumerera på Planet Offer och den 8 mars stängdes det ner helt.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ