#Nintendo-legendaren och Zelda-skaparen Shigeru Miyamoto utesluter inte att den Texas-baserade spelstudion #Retro Studios skulle kunna få göra ett Zelda-spel åt företaget i framtiden, skriver Gamereactor Spanien (via Neogaf). Vissa av er minns säkert att Retro sedan tidigare fått ta hand om Metroid-serien, där de producerade tre Metroid Prime-spel till Gamecube och Wii.

– Möjligheten för Retro Studios att göra ett nytt Zelda, om de har ett bra förslag, är inte en långsökt idé alls och är inte omöjligt. Men å andra sidan har designen och manuset alltid skapats hos Nintendo och så måste det förbli. Även om Retro Studios är kvalificerade skulle Nintendo i slutändan behöva vara i väldigt tät kontakt med företaget och eftersom de är utanför Japan skulle avståndet och tidsskillnaden göra kommunikationen svårare, så Retro Studios är ett företag mer fokuserat på att utveckla projekt mer självständigt från Nintendo, säger Shigeru Miyamoto.

När amerikanerna fick lägga vantarna på Metroid-serien producerade de ett par titlar som möttes av väldigt god kritik vid lansering. Tror du att de skulle kunna göra även Zelda rättvisa?