Nyheter
Dice arbetar på annat än Battlefield

Dice arbetar på annat än Battlefield

59 kommentarer

Av 2012-11-21 13:31


När Battlefield 4 lite klumpigt avslöjades var det många som drog paralleller till Call of Dutys årliga releaser och medan Patrik Söderlund, vice president på EA Games, inte förnekar några sådana planer menar han också att de inte vill vara låsta till bara Battlefield.

– Minuten vi säger att "du kommer att göra Battlefield-spel resten av livet" så kommer de [anställda] att gå någon annanstans. För att de ska kunna göra grymma Battlefield-spel måste det också finnas annat för dem att göra. Därför flyttar vi runt folk ganska mycket. Sen har vi självklart en mängd människor som bara vill göra Battlefield för att de älskar det.

Han får också frågan om framgångarna för Battlefield gör att de tillåts arbeta på mer riskfyllda projekt, som Mirror's Edge.

– Det beror på, kanske är det så och kanske inte. Det är en viktig fråga för oss - Dice-folket är cirka 300 personer och alla jobbar inte på Battlefield-relaterade saker. Och det är medvetet, för vi vill inte bli en Battlefield-fabrik.

Vad skulle du vilja se från Dice?
 
Läs mer på OXM
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • oDIRTDIVERo
  oDIRTDIVERo 2012-11-21 13:59
  Om Dice inte vill bli en battlefield fabrik skulle dom inte sålt sig till EA...
 • Traveller in time
  Traveller in time Admin 2012-11-21 13:55
  Ett nytt Mirrors Edge! Helt klart.
 • Idono
  Idono 2012-11-21 14:34
  Hellpower skrev:
  Dice ska fortsätta med FPS, typ krigsspel! Dice blåser skallen av alla studios i hela världen i den genren!


  Hah. Inte alls. DICE blåser inte skallen av någon inom FPS genern längre. Dom gjorde det en gång i tiden då Battlefield känndes unikt och nytt. Nu känns det bara som vilken annan shooter som starkt försöker tävla med CoDs snabba stil men misslyckas då stora delar bara känns ogenomtänkt.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ