#Metro: Last Light kommer inte släppas till Wii U, av den enkla anledningen att konsolen är för klen. Oles Shishkovtsov, tekniskt ansvarig hos Metro-skaparen #4A Games, menar att processorn i #Nintendos nya konsol inte är kapabel att leverera den datorkraft som behövs.

– Wii U har en hemsk, långsam processor, säger Shishkovtsov till NowGamer.

Därmed blir det inget Metro: Last Light till Wii U, trots att 4A Games funderat kring detta. Företagets Huw Beynon förklarar varför det inte blev av:

– Vi kollade tidigt på detta, och vi trodde att vi förmodligen skulle kunna göra det, men det skulle påverka spelets övergripande kvalité så mycket – eventuellt skulle det skada spelet – att vi kom fram till att det inte var värt det i nuläget.

Men han stänger inte dörren helt, utan säger att man möjligen börjar titta på en Wii U-version av Last Light längre fram. Men några löften ges inte.

Också Nintendos förra konsol, Wii, hade klen hårdvara, jämfört med konkurrenterna Xbox 360 och PS3 stod den sig slätt prestandamässigt. Å andra sidan var den billigare vid premiären och sålde bäst av de tre, särskilt de första åren. I dagsläget har Wii skeppats (alltså inte sålts) i 97 miljoner exemplar, medan PS3:an och 360:n sålts i 70 miljoner ex vardera.

Wii U släpptes i Nordamerika i söndags. I Sverige dyker den upp den 30 november, och då står FZ redo att berätta allt du vill veta om den nya konsolgenerationen.