Nyheter
Analytiker: endast 1,2 spel sålda med varje Wii U

Analytiker: endast 1,2 spel sålda med varje Wii U

25 kommentarer

Av 2012-12-09 13:30


I samband med att NPD röjt siffrorna för spelförsäljning under november månad har analytikern James James Hardiman på Longbow Research tagit sig an siffrorna och jämfört Wii U-mjukvaruförsäljningen med Wii:s 2006-siffror. För sex år sedan köptes i snitt 2 spel per konsol, medan årets släppsiffror för Wii U pekar mot att endast 1,2 spel såldes i samband med varje konsol. Anledningar verkar enligt James Hardiman vandra i två huvudsakliga riktningar: antingen att konsolen erbjuder tillräckligt mycket mervärde i sig tack vare Nintendo Land samt de som köper Wii U Premium, alternativt att konsolens högre pris lämnar mindre pengar att slösa.

Något som inte uppmärksammas eller noteras är digitala nedladdningar till spelet, vilket utesluter exempelvis Trine 2, en bra titel som uppskattas av många. Med handen på våra digitala hjärtan är det fascinerande att analytiker gör storskaliga uttalanden utan att ta det i beaktning. Det blir sannerligen spännande att följa hur kunderna förhåller sig till Wii U även här i Sverige, och det kommer säkerligen dyka upp både en och annan sifferexplosion i sinom tid.

Värt att notera är även att det är första gången Nintendo inte säljer en konsol som går med vinst direkt, men de har även uppgett att det räcker att ett spel säljs för att de ska gå plus.

Källa: GI.biz

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Ztreek
  Ztreek 2012-12-09 13:51
  hej vi har gjort en analys som inte innehåller all fakta.

  digital försäljning ökar för varje år som går...självklart köps det då mindre fysiska, att inte räkna med fysiska kopior och ens våga komma ut med en analys är ju rent utsagt dumt..
  men visst, de säger att de inte kan den digitala siffran.. men varför ens släppa analysen?
 • Friberg
  Friberg 2012-12-09 13:52
  Gissade först på att det var Pachter som var igång igen.
 • Thomas
  Thomas 2012-12-09 13:56
  De behövde väl endast sälja ett spel med varje konsol för för att gå med vinst? Fler spelköp kommer senare.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ