En av de mest intressanta funktionerna med #Nvidia Project Shield, deras nyligen avtäckta portabla spelmaskin, är möjligheten att streama dina pc-spel till enheten. Antingen kan du spela direkt på 5-tumsskärmen eller koppla konsolen till din tv via en hdmi-kabel. Det kräver dock, inte helt oväntat, att du har ett nyare grafikkort från Nvidia i din dator.

Enligt den officiella hemsidan är ett GeForce GTX 650 eller ett GTX 660M (laptop) minimumkravet. En Intel Core i5 och 4 GB internminne listas också som måsten samt självklart en trådlås router, där 802.11n- standarden rekommenderas, för att föra över bild, ljud och kommandon mellan din pc och Nvidia Project Shield. Dessa uppgifter kan komma att ändras men borde ge en fingervisning om vad som krävs. Något pris eller lanseringsdatum har ännu inte röjts.

Konsolen drivs av Nvidia Tegra 4, ett chipset som också avtäcktes på morgonens presskonferens på CES och som enligt dem själva är "det snabbaste i världen" och har "sex gånger mer grafikkraft" än föregångaren Tegra 3. Det sitter i mobiler såsom HTC One X samt snart aktuella spelkonsolen Ouya och ska vi spekulera lär Project Shield hamna i samma prisklass som den förstnämnda, runt 4 000 kronor.