Nyheter
Karaktär i Bordelands 2 anklagas för att vara rasistisk

Karaktär i Bordelands 2 anklagas för att vara rasistisk

61 kommentarer

Av 2013-02-04 17:04


Trots att Calle tyckte Borderlands 2 var mycket bra i sin recension, så har den senaste tiden inte varit en dans på rosor för Gearbox Software. På internets högborg för små, korta och ibland obegripliga små statusuppdateringar har det flitigt diskuterats huruvida Tiny Tina från Borderlands 2 är rasistisk eller ej. Man kan läsa en stor samling "tweets" på Kotaku, till och med Randy Pitchford på Gearbox Software har gett sig in i diskussionen. Det hela handlar om att karaktären använder en sorts slang som används av minoriteter i Nordamerika.

För en vit medelklasskille från Göteborgs yttre utkant är det här naturligtvis väldigt svårt att ta in, och kanske kan några av våra medlemmar ge sin syn på ämnet istället.

Man kan kika på en film med Tiny Tina här nedan.

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Fentron
  Fentron 2013-02-04 17:30
  Så om en människa med vit hud använder slang som främst används av människor med svart hud, utan att vara ironisk, är man rasist? Folk är ju för tusan överkänsliga idioter.
 • Jozo
  Jozo 2013-02-04 17:24
  Så nu får man inte ha en dialekt i ett spel längre heller...
 • Emblaz
  Emblaz 2013-02-04 17:57
  StrongBad skrev:
  Problemet uppstår när man gör humor av sättet som minoriteter pratar och beter sig, och gör sig lustig över kulturer. Jag kan förstå diskussionen och tycker det är bra att den tas. Man gör fel om man bara försöker sopa det under mattan och ignorerar.  Och om Tiny Tina hade varit svart så hade det förstås varit rasistiskt ändå för det är så svarta människor uttrycker sig enligt stereotypen? .....nej den enda rasismen är den som i det här fallet påvisar att minoriteter har ett eget sätt. Så med andra ord är anti-rasisterna de riktiga rasisterna. Övriga bryr sig inte om hur folk ser ut eller låter.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ