Nyheter
Helgdiskussion: Är du för eller emot konsoler?

Helgdiskussion: Är du för eller emot konsoler?

138 kommentarer

Av 2013-02-23 13:04


I veckan tillkännagavs Playstation 4 med pompa och ståt, följt av drivor av nyhetsartiklar här på FZ. Som sig bör. Men av flera mer eller mindre lättförståeliga anledningar flippar flera av läsarna ut och attackerar alternativt försvarar folks preferenser med näbbar och klor, med konsekvensen att diskussionsklimatet i kommentarsfältet inte sällan blir riktigt äckligt giftigt. Detta är extra tydligt i samband med generationsskiften. Pc vs konsol. Sony vs Microsoft (vänta bara tills Durango tillkännages). Nintendo vs Sony/Microsoft. Hur ska vi egentligen hantera det här och diskutera våra åsikter och idéer utan att hoppa på andra?

Därför kan du exempelvis tänka på något kring spel som gör dig riktigt upprörd, följt av att du tar tio djupa andetag och reflekterar över hur du kan diskutera tunga saker utan att kasta piss på andra. Därefter delar du med dig av dina insikter i tråden nedan. Rensa systemet lite, så att vi tillsammans kan ha ett sanslöst trevligt spelår.

Om du undrar över rubriken rekommenderas du att läsa i inforutan nedan.

Klicka för mer information
Men, rubriken?!
Känner du till Denis Dyack på Silicon Knights som en gång i tiden skapade en drös bra titlar med exempel som skräckliret Eternal Darkness: Sanity's Requiem och Blood Omen: Legacy of Kain. Men i samband med Too Human var det något som slog slint. Borta på entusiastforumet Neogaf, där titeln fick mycket uppmärksamhet för att det såg ut som skit, skapade han sig en användare och drog igång tråden Är du För eller Emot Too Human där han försökte få alla att ta ställning för eller emot spelet, och stå för sitt val. Spelet släpptes, möttes med iskall kritik, Dyack flippade ur följt av att han blev bannad. Spännande nog är en dokumentär gällande Neogaf på väg där Dyack är en av dem som ställer upp på intervju. Analytikern Michael Pachter är en annan "kändis" som dyker upp.

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Harpa
  Harpa Admin 2013-02-23 13:25
  Jag tänker mig att det vore toppen om folk som blir upprörda ibland väntar med att kommentera tills de inte längre är upprörda. Av några anledningar brukar det vara lättare att vara nyanserad om man inte är fånge i nuet.
 • ohem
  ohem 2013-02-23 13:36
  Jag gillar spel i överlag, så vare sig PC eller konsol är för eller emot. Däremot så har jag haft större problem med att spela äldre PC-spel på Windows 7 och 8.

  En gamer spelar oavsett plattform.
 • bondmaster
  bondmaster 2013-02-23 13:44
  problemet är inte konsollerna i sig utan speltillverkarna

  de gör ett spel anpassat för en konsolls lägre prestanda och sen släpper samma spel till pc som är anpassad (för det mesta) till spel mend en högre prestanda och då tycker vi pc spelare att konsollerna håller tillbaka utvecklingen av pc spel.

  tips till spelutvecklare
  gör spelen till pc sen anpassa dem till konsoller utan att förändra pc versionen.

  om inte konsollerna klarar det som en pc gör ska inte pc spelarna behöva lida för det
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ