För två veckor sedan kunde vi rapportera om att spelet #Star Wars 1313 verkar ha blivit pausat. Det hela sägs ha att göra med Disneys köp av #Lucasarts (och Lucasfilm) och att det inte riktigt är klart vad deras mål med spelutvecklingen är.

Idag har vi lite nyheter kring #Star Wars: First Assault, det sägs vara en online-shooter för upp till 16 spelare. Själva gameplayet ska vara en rätt avskalad upplevelse, där det ligger fokus på infanteri. Alltså inget nytt #Battlefront. Däremot säger en källa till Kotaku att detta ska vara ett test för företaget att se hur intresserade fansen är av ett nytt spel i #Battlefront-serien. Om #Star Wars: First Assault blir en framgång, hade alltså detta kunna leda till spelet många väntat på.

Men nu verkar framtiden osäker. Spelet sägs vara färdigt och att en beta var planerad för september förra året. Men moderföretaget stoppade alla utannonseringar och slutade anställa folk efter att affären med Disney blev klar. Detta betyder att utvecklarna jobbat på spelet utan att veta om det överhuvudtaget kommer släppas till kund och att företaget just nu tappar sina talanger.

Källan säger att det enda som skulle kunna hjälpa är om fansen skriker ut högt och klart att det inte vill ha "kassa" titlar från blandade utvecklare och att det vill att spelen ska tas på allvar.

Den senaste tidens rykten bådar inte gott för framtiden, men det är fortfarande bara rykten från andrahandskällor.