Carl Manneh, som är VD för #Minecraft-utvecklaren #Mojang har pratat med IT24 om deras planer för spelet. Han berättar att det varit en enorm efterfrågan från bland annat föräldrar på ett enkelt sätt att spela online. Det hela har gått så långt att föräldrar knackat på hos utvecklarna. Nu är väntan snart över.

Tjänsten heter Minecraft Realms och har funnits ett tag i en stängd alfaversion. Dock bara i USA och Storbrittanien.

– Målet är att lansera en betaversion som vi tar betalt för innan sommaren, antagligen i maj. Då kommer vi att släppa in alla som vill. Om det uppstår problem under betastadiet kommer vi att vara väldigt generösa med att antingen förlänga prenumerationstiden eller ge tillbaka pengarna, berättar Daniel Frisk på #Mojang för IT24.

PC - och Mobilversionerna kommer ha olika leverantörer av hostning. För PC är det Multiplay och för de mobila versionerna är det Amazon. Anledningen att de outsourcat är att det helt enkelt saknas kompetensen och folk för att lägga ner allt arbete. De planerar dock att utöka sina anställda så småningom.

Tjänsten kommer kosta en slant, något pris är inte bestämt, men någonstans runt tio till femton dollar per månad när det kommer till PC-versionen. Den mobila versionen är något billigare.

Minecraft Realms målgrupp är först och främst familjer med barn som vill spela med sina kompisar.

– Därför kommer vi kommer till en början bara erbjuda en väldigt enkel och säker tjänst. Spelarna avgör själv vem de bjuder in till sina spelvärldar, ingen annan kan komma in. Det gör förhoppningsvis tjänsten säker och trygg, berättar Carl Manneh.

Intäkterna kommer först och främst gå till underhåll, men att det kommer ge lite extra klirr i kassan för #Mojang är ingen kvalificerad gissning.

De har även pratat om att tillåta portaler som gör det att sammanlänka olika världar.