Nyheter
Epic skrattar åt Wii U

Epic skrattar åt Wii U

45 kommentarer

Av 2013-03-30 07:50


Epic Games visade upp och talade om sin Unreal Engine 4 under årets GDC. Enligt Epic är en stor fördel med motorn att den kan skala upp och ned – från pc-datorer och Playstation 4 hela vägen ned till mobiltelefoner och webbläsare. Samtidigt har de hållit tyst om Wii U-kompabilitet och bara yttrat det smått kryptiska "om utvecklare vill porta UE4-spel till Wii U så kan de göra det". Detta tyckte Kotaku-skribenten Kirk Hamilton var konstigt, så han frågade Mark Rein, medgrundare av Epic, rakt ut om Unreal Engine 4 fungerar på Wii U.

– Hahaha nej, svarade Rein varpå rummet brast ut i skratt. Sen förklarade han att Unreal Engine 3 är ett fantastiskt val för utvecklare som vill göra spel till Wii U, och att Unreal Engine 4, åtminstone på konsolfronten, är reserverad för nästa generation.

Vi har tidigare rapporterat att Battlefield 4 inte kommer till Wii U. Är dessa bakslag någonting Nintendo kan skaka av sig, eller börjar de få allvarliga problem?

Källa: Kotaku
Film: Unreal Engine 4 (Tech Demo)

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • whoo
  whoo 2013-03-30 08:13
  Märkligt uttalande, den ska skala ner till mobiler och webbläsare, är det då så skrattretande omöjligt att tro att den ska rulla på en WiiU?
 • k3m
  k3m 2013-03-30 10:12
  *hånskrattar* åt Nintendo! Så jävla bra sagt av EPIC.
 • Mattias Frost
  Mattias Frost Admin 2013-03-30 08:21
  whoo skrev:
  Märkligt uttalande, den ska skala ner till mobiler och webbläsare, är det då så skrattretande omöjligt att tro att den ska rulla på en WiiU?


  Ja det känns konstigt att skryta med att den skalar hela vägen ned till mobiler och sen garva när Wii U kommer på tal. Kanske kan vara så att det finns "två versioner" – en till high-end-prylar och en till mobiler, och så bryr de sig inte om mellansegmentet. Jag är dock ingen mästare på spelmotorer så det är bara vilda spekulationer från min sida.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ