Peter Molyneux är ny creative director på #Microsoft och han kommer i första hand fokusera på nästa generations Xbox.

– Jag ser det som både min livsgärning och min svanesång, berättar Molyneux som redan spenderat flera månader tillsammans med Microsoft och numera enbart figurerar som rådgivare för #22 Cans och #Project Godus.

Don Mattrick, chef för Microsofts interaktiva underhållning, är mycket nöjd över drömvärvningen:

– Med Peters kompromisslösa engagemang och stora passion för Kinect i synnerhet kommer nästa generations Xbox bli världsledande, berättar han i pressmeddelandet.

Valet av kreativ kraft lär väcka en del frågeställningar, då Molyneux under åren lovat mycket men kanske inte alltid levt upp till löftena.

– Jag vet att jag kan framstå som en excentrisk man, men det är för att jag älskar det jag gör. Jag älskar spel och vill avsluta karriären med något som för alltid förändrar synen på spel. Jag tror världen till sist är redo att ta till sig mina idéer.

"Se fram emot E3, ni kommer älska varenda sekund"

Han kan ännu inte gå in på detaljer, men gör ingen hemlighet av att Kinect är en stor del av framtidsplanerna för Xbox.

– Ända sedan #Milo & Kate har jag varit ett stort fan av Kinect. Och nu vet jag att 24 miljoner andra spelare håller med mig. Vad skulle hända om ditt vardagsrum blev din kontroll? Vad skulle hända om alla kunde spela, även din mormor och farmor? Det finns oändlig potential och vi har bara skrapat på ytan. Det kommer bli fantastiskt.

Avslutningsvis ber han oss att se fram emot E3:

– Jag vet att jag kanske framstår som luddig och vag, men jag ber om ert tålamod. Sådant här tar tid. På E3 i juni kommer allt att avslöjas. Ni kommer älska varje sekund.