Ryktet att nästa Xbox kommer kräva konstant uppkoppling mot internet för att fungera, har vi rapporterat om förut. Nu har två nya källor öppnat sitt hjärta för Kotaku och hävdar att det stämmer.

– Om inte något har ändrats nyligen så kommer Durango kräva konstant internetuppkoppling för att fungera, säger en källa via mejl. Durango är kodnamnet för nästa Xbox. Om ditt internet går ned har du enligt källan tre minuter på dig att rätta till problemet, sen avbryts spelet.

Det här är förstås ett rykte, men något som talar för att det faktiskt kan ligga en del sanning bakom är att Adam Orth, #Microsoft:s creative director för spelavdelningen, har gått ut på internet och försvarat "always online" med ett gäng ironiska uttalanden på twitter. Bland annat skriver han:

"Ibland blir det elavbrott. Jag tänker inte köpa en dammsugare."

"Jag har dålig mobiltäckning där jag bor. Jag tänker inte köpa en mobiltelefon."

Inläggen har plockats ned men en användare på forumet Neogaf hann ta en skärmdump. Orth avslutade flödet med att hävda att han verkligen inte förstår varför folk har problem med "always online" och lade upp följande bild till framtida konsumenter: