I en intervju i spelbibeln Famitsu (via Siliconera) berättar Tetsuya Nomura om arbetet med #Kingdom Hearts III, som till mångas förtjusning avslöjades på Playstation-konferensen tidigare i veckan.

– Jag tror många fans känt sig otåliga på grund av våra många spin-offs, så vi beslutade att utannonsera spelet samtidigt som #Final Fantasy XV. Men med tanke på var vi befinner oss i utvecklingsprocessen tror jag vi kanske avslöjade det lite för tidigt, berättar Nomura men poängterar samtidigt att spelets grafik redan är solid.

Positiv konkurrens med Final Fantasy XV

Dock flöt inte stridssekvensen vi såg under demonstationen (som du kan återse undertill) i realtid på en Playstation 4 eller Xbox One, men Nomura lovar att det vi såg ska vara nästan identiskt med det färdiga resultatet. Luminous Studio-motorn används, liksom den gör till Final Fantasy XV. Men det är viktigt att Disney-världarna ska kännas som vi är vana att se dem.

– Final Fantasy XV och Kingdom Hearts III kommer ha en positiv konkurrens sinsemellan, och båda kommer förbättras under tävlingens gång, säger Nomura avslutningsvis och lovar mer på Tokyo Game Show i oktober.

[video=14569]