#Nintendos Wii U har ännu inte fått några försäljningsvindar i seglen, och enligt den senaste rapporten såldes endast 160 000 exemplar globalt mellan april och juni i år.

De här siffrorna må se becksvarta ut, och kanske särskilt med tanke på att det endast såldes tiotusen i Europa. Det man bör ha i åtanke är att de flesta förmodligen väntar på det Kyoto-baserade företagets ikoniska titlar. En av de kommande titlarna är #Mario Kart 8, men på den får vi vänta ända till nästa vår. Om släppet av #Pikmin 3 fått försäljningen att lyfta lite är ännu höljt i dunkel, men att #Super Mario 3D World kommer få det att rassla till när det släpps senare i år, det kan vi nog vara säkra på.

Samtidigt är inte allt ett enda stort mörker för #Nintendo - deras bärbara segertåg 3DS sålde i hela 1,4 miljoner exemplar. Mjukvaran sålde även den bra och passerade elvamiljonerssträcket. Spelet som sålde bäst var #Animal Crossing: New Leaf med 1,5 miljoner sålda exemplar. Intäkterna för #Animal Crossing kommer dock hamna direkt i Tom Nooks ficka.

Frågan är dock om #Nintendo kommer lyckas vinna tillbaka Europa och varför Wii U inte säljer på den här sidan havet.