Igår kväll stod det klart att Microsoft blir tvungna att skjuta på lanseringen av Xbox One i åtta lander, däribland de fyra nordiska. Eftersom konsolen är regionsfri går det att kontra förseningen genom att importera Xbox One från till exempel England, Frankrike eller Tyskland och i ett officiellt uttalande förklarar Microsoft vilka begränsningar det innebär.

När konsolen lanseras i november kommer Xbox One att stödjas på 13 marknader. Som sagt, Xbox One-spel är inte regionlåsta. Xbox One-spel köpta i detaljhandeln kan användas i alla länder på alla Xbox One-konsoler. Det finns inga tekniska begränsningar för spel eller konsoler som förhindrar att de används på en specifik plats.

Xbox One kan användas i alla länder, inklusive icke-lanserade marknader. Med det sagt, så måste det ändå finnas en giltig betalningsmetod som stöds i ett av lanseringsländerna för alla transaktioner som sker över Xbox Live, och visst innehåll kan inte nås utanför lanseringsmarknaderna på grund av geografiska innehållsbegränsningar av upphovsrättsinnehavare.

Vi har under morgonen försökt nå Microsoft i Sverige för att förtydliga om det finns någon möjlighet att betala med andra valutor från Sverige. Vi undrar också vilket typ av innehåll som kan bli otillgängligt (demos, digitala köp, osv) och om multiplayer kommer att fungera. I skrivande stund har de ingen mer information att ge men ska återkomma.