I #Battlefield 4 återvänder det omtyckta Commander-läget till spelserien och låter strategiskt skickliga spelare axla rollen som general på slagfältet. Nu har #Dice förklarat mer kring det här konceptet i ett långt inlägg på Battlefield-bloggen.

Att vara commander är numera ett "heltidsjobb", vilket innebär att man inte kan vara en soldat på fältet samtidigt som man är chef. Detta för att systemet inte ska missbrukas så att spelare gynnar sig själva istället för laget, som var ofta förekommande i #Battlefield 2.

Man har ett gäng förmågor till sitt förfogande, bland annat destruktiva missiler, emp och möjligheten att markera farliga fiender som "High Value Target". Får en motståndare en kill streak på över sex så kan de markeras, vilket gör att hela laget ser fiendens position på kartan i 45 sekunder. Om du är markerad får du olika bonusar när du dödar fiender, och laget som dödar en "High Value Target" blir också särskilt belönade.

Commander Mode kommer även till mobiltelefoner och surfplattor och ska vara på samma nivå som pc- och konsol-versionerna. Läs hela den köttiga artikeln här, och om du vill se trailern från Commander Mode från vårt filmarkiv kan du göra det nedan.