Nyheter
Molyneux: GTA V-försäljningen är inte imponerande

Molyneux: GTA V-försäljningen är inte imponerande

106 kommentarer

Av 2013-09-19 19:40


Grand Theft Auto V har dragit in 5 miljarder kronor under sitt första dygn på marknaden. En imponerande siffra enligt de flesta, men inte enligt branschveteranen Peter Molyneux. Han har hållit tal på tillställningen Mobile Entertainment's Top 50 Mobile Innovators och vädrar, som han brukar, sina åsikter.

– Det nyss släppta Grand Theft Auto V är överallt, du kan knappt undvika det. Det kommer nå en miljard dollar i intäkter på bara en månad. Visst låter det imponerande? Det är det inte, säger Molyneux.

– Vad som är riktigt imponerande är framgången hos mobilföretag som Supercell, som har släppt spel som Hay Day och Clash of Clans. De spelen, som släpptes för 18 månader sen, når intäkter mellan 3 och 5 miljoner dollar varje dag. Det är imponerande.

Han fortsätter att hylla tekniken och lättillgängligheten i mobiltelefoner och surfplattor och använder det egna Curiosity som exempel:

– Vår första app hette Curiosity, som vi släppte för att testa vår teknik. Vi förväntade oss 50 000 nedladdningar, men uppnådde fem miljoner.

Peter Molyneux har lämnat livet hos Xbox 360-utvecklarna Lionhead bakom sig och gör nu mindre titlar med sin nya studio 22 Cans. Läs mer om hur han vill förändra världen med den nya mobiltekniken här.

Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Kuci
  Kuci 2013-09-19 19:46
  Jag förstår inte varför ni hela tiden skriver om hans uttalanden, mannen är ju inte frisk.
 • darkthunder
  darkthunder 2013-09-19 19:57
  GTA V tjänar in 5 miljarder på 24 timmar? Och jag som trodde spelföretagen hade det så dåligt ställt pga all piratkopiering *ironi*
 • Hipshot
  Hipshot 2013-09-19 19:54
  Fragzone måste faktiskt publicera dessa citat för att blanda upp alla arnroths politiska krönikor.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ