I måndags klockan 19:00 tillkännagav Valve SteamOS, ett nytt operativsystem som baseras på Linux och kretsar kring företagets digitala nedladdningstjänst Steam. Du skulle bland annat kunna strömma spel från din dator till ett mediecenter i vardagsrummet. Företaget själva kommer ta fram en rad olika maskiner anpassade för just detta.

#Valve samarbetar med olika parter för att leverera maskiner som är anpassade för att köra SteamOS. De själva har gjort en kraftfull prototyp som de kommer skicka ut till 300 Steam-användare för test i det verkliga vardagsrummet. Maskinen skall vara lätt att uppgradera.

– Underhållning är inte en en-som-passar-alla-värld. Vi vill att du ska kunna välja den hårdvara som är bra för dig. Därför arbetar vi med flera parter för att ta fram en mängd olika maskiner för Steam-spel under 2014. Alla kommer att kunna köra SteamOS, skriver #Valvesin hemsida.

#Valve meddelar även att du självklart kommer att kunna bygga ihop din egen maskin och att även SteamOS kommer vara helt öppet. Du kommer dessutom att kunna ladda ner källkoden för att anpassa systemet till just din maskin.