Sajten thesurvivor2299.com har slagit upp portarna för att blotta sitt rika innehåll för omvärlden – en räknare som tickar ner samt ett meddelande som framförs med morsekod.

Det är i sig inget att hetsa upp sig över, om det inte vore för att domänregistreringsdatabasen WHOIS listat ägarna som #ZeniMax Media, som i sin tur äger #Fallout 3-utvecklarna #Bethesda Softworks. Intrigen tätnar!

Det finns ytterligare ett par tydliga tecken på att Fallout 4 är i görningen. #Fallout 3 och #Fallout: New Vegas utspelades 2277 respektive 2281, så ett Fallout 4 sisådär 20 år senare passar fint in i kronologin. Och namnet The Survivor följer namntraditionen för hvuudpersonerna, som tidigare kallats The Courier, The Vault Dweller och The Chosen, för att ta ett par exempel. Huruvida överlevaren fått sitt namn från Fallout 3 eller New Vegas låter vi vara osagt.

Samtidigt är det något som inte riktigt stämmer. Sajten har registrerats av ett företag i Polen som inte är samma företag som Zenimax brukar använda. Kanske är det något helt annat företag bakom sajten, eller är det bara en bluff?

Räknaren har tickat färdigt den 11 december. Då får vi veta vad det handlar om.

Källor: Gameinformer och Vg247