Ryktena visade sig vara sanna - #Sony bekräftar att de arbetar med ett eget VR-headset till Playstation. Shuhei Yoshida, studiochef på Sony Computer Entertainment, annonserade "Project Morpheus" på GDC inatt och kallar det "vår nästa innovation".

Det nuvarande utvecklingskitet, som benämns som en prototyp, har 1080p-upplösning och ett synfält på 90+ grader. Positionering kommer avläsas genom Playstation Eye och Playstation Move-kontrollen kommer att vara en given del av upplevelsen.

Under GDC kommer tekniken bland annat att demonstreras genom dykningsspelet #The Deep och även #Eve Valkyrie, som har sagts vara Oculus Rift-exklusivt. #CCP Games har dock samarbetat med Sony tidigare genom Playstation-exklusiva #Dust 514. Demonstrationen döpt till The Castle kommer att utnyttja två stycken Move-kontroller samtidigt, förmodligen för att simulera båda armrörelserna. Ett begränsat #Thief-demo ska också finnas på plats.

Något pris avslöjades inte men Richard Marks, skaparen av bland annat Eyetoy, menade att det kommer att vara en "konsumentprodukt folk har råd med". Handsken är kastad, Oculus Rift.