#Call of Duty: Ghosts är inte på något vis en flopp, men var inte heller något tydligt steg framåt för den allt mer stagnerade fps-genren. Det reflekterades inte minst i vårt ganska svala 3/5-betyg i vår recension, och under gårdagen även i Steams statistik över onlinespel.

Det är pcgamesn som grävt i statistiken och upptäckte att Ghosts peakade på 4574 skjutglada spelare. Inte någon dålig siffra i sig, förrän man jämför med föregångaren #Call of Duty: Black Ops II som hade 9040 spelare. Blickar man ännu längre bakåt i spelserien så hamnade #Call of Duty: Modern Warfare 2 på 4781 spelare och #Call of Duty: Modern Warfare 3 på 6253.

Trots att CoD har sin största fanskara på konsolsidan talar ändå siffrorna sitt tydliga språk, och vi undrar hur det egentligen står till med Call of Duty-serien. Har folk börjat tröttna på konceptet med "mer av samma" och årliga inkarnationer? Eller är det bara just Ghosts som är ett tillfälligt snedsteg? Vad tror du? Gör din röst hörd bland kommentarerna nedanför!