Spoilervarning: den här nyheten är inte för dig som inte har spelat #The Last of Us, då vi kommer att prata om hur äventyret slutar – och vad som händer därefter.

Under gårdagskvällen höll #Naughty Dog en speciell teaterföreställning i Santa Monica där skådespelarna från The Last of Us framförde några utvalda scener ur spelet. Föreställningen var en engångsföreteelse och när den var över äntrade Neil Druckman, både kvällens och spelets regissör, scenen för att visa något mycket speciellt: en unik slutsekvens för spelet.

Enligt Druckman är scenen ett farväl till Joel och Ellie. Och enligt Neogaf ombads publiken att inte filma scenen då den aldrig någonsin kommer att släppas publikt.

Sekvensen äger rum fyra år efter The Last of Us slut vid Tommys damm. Ellie lyssnar på musik i sitt rum och Joel kliver in. Han småpratar om hur Tommy försöker få honom att gifta sig med en kvinna, Esther, men Ellie verkar frånvarande. Joel överraskar sedan Ellie med en gitarr och lovar att lära henne spela, varpå han spelar och sjunger en låt för henne. Han berättar ett skämt och de skrattar. Situationen verkar mer avspänd. Efter att Joel lämnat rummet försöker Ellie själv att spela.

Intressant nog har The Last of Us concept artist, Marek Noron, målat en bild där Ellie spelar gitarr. Målningen är dock inte officiell och ska ses som en fanskapad bild (ja, även officiella illustratörer kan vara fans!).

Även om filmen aldrig släpps finns Naughty Dogs skämtsamma musikalavslutning att beskåda på Youtube. Även här är, givetvis, en spoilervarning på sin plats. Du kan också se teaterföreställningen, men såklart utan den hemliga slutsekvensen, i sin helhet undertill. Och angående den: spoilervarning.