Första delen av #Dreamfall Chapters: The Longest Journey har lanserats i en rad olika internetbutiker. Av de första intrycken på den vida webben att döma så verkar fortsättningen på de klassiska peka och klicka-spelen tagits emot väl av spelarna, men vissa stör sig på karaktären Mira. På det officiella forumet rasar en debatt om personen, som klart och tydligt diskriminerar handikappade.

Ragnar Tørnquist, mannen bakom spelets manus, motiverar hennes existens med att det finns otrevliga människor i verkligheten, och att det därför måste finnas utrymme för den typen av personligheter även i spel:

– Tycker vi att hon är trevlig? Självklart inte. Hon är hemsk. Det är meningen att hon ska vara det. Hon är en karaktär i en värld som vi har skapat. Den världen är inte alltid trevlig, och det är poängen.

Mira är en del av #Red Thread Games vision att införa ett vuxet perspektiv med mångfald och själ till historieberättande i spel. Och om de lyckas eller ej kan du alltså ta reda på själv i det första kapitlet som finns ute nu.