* Uppdatering: Även framöver går det att välja andra regioner än Sverige, men marknadsplatsen kopplas till det land ditt betalkort kommer ifrån. Vill du ha engelska menyer (vilket många Kinect-ägare förmodligen vill, då röststyrning på svenska fortfarande inte finns) men handla spel i marketplace med svenskt betalkort ställer du in regionen på Sverige, handlar, och byter sedan tillbaka regionen till UK eller USA. Fast inte innan du kollat upp om det är lagligt enligt licensavtalet för Xbox One, förstås.

Enligt uppgift går det även fortsättningsvis att handla från marknadsplatser i andra länder med så kallade "gift cards". Och enligt en FZ-medlem går det fortfarande att använda svenska betalkort för att handla i utrikes marknadsplatser, så länge du ställer in en giltig adress i det aktuella landet.

Vi ber om ursäkt för otydligheten i den ursprungliga nyheten. Tack till er som rättat oss.

Urpsrunglig nyhet: Xbox One lanserades så slutligen här i Sverige i september. Något som dock inte hindrar folk från att fortsätta använda den amerikanska marknadsplatsen för billigare dollarpriser, samt engelska som systemspråk. Men nu grusar en ny uppdatering de möjligheterna.

Marknadsplatsen blir härmed låst till den region där maskinen är fysiskt placerad.Microsoft passar även på att låsa systemspråket till regionen, vilket innebär att vi inte längre kan använda engelska i menyer. Även vissa spel, främst barnspel och sociala spel, blir låsta till svenska. Det påtvingade språkbytet innebär också att vi inte längre kan använda röstkommandon för att navigera i konsolen – funktionen finns ännu inte på svenska.