Nyheter
Elite: Dangerous gamma-testas

Elite: Dangerous gamma-testas

23 kommentarer

Av 2014-11-24 11:22


Elite: Dangerous är i det närmaste färdigutvecklat och om tre veckor sjösätter David Braben och Frontier Development den emotsedda fortsättningen på superklassiska Elite. I helgen lanserades en ny version till de som har tidig tillgång till spelet, och den nya utgåvan släpper beta-stämpeln och kallas istället gamma-version. I praktiken är det samma sak som en release candidate, eller kod som betraktas så färdig att den kan omvandlas till den färdiga produkten om inga sena buggar upptäcks. 

Ändringslistan för gamma-versionen av Elite: Dangerous:

- Playable area no longer restricted to beta bubble
- Playable ship Python added
- Playable ship Orca added
- Kickstarter starting ships and locations added
- Freagles added
- Capital ship events added

- Fix crash following docking and accessing starport services
- Fix for multiple input devices not working - for example pedals and throttle from multiple input device controllers
- Chances for USSs increased
- Fix for cargo hatch not ejecting any cargo when malfunctioning
- Workaround for AMD white lines issue
- Check to make sure the target is this machine that this machine is ready to receive authority
- New games account for fines, bounties, and permits
- Added missing text strings for Federal and Imperial missions
- NPC Comms in Another Castle Unidentified Signal Sources should now only display the new target destination rather than listing multiple destinations

Elite: Dangerous släpps den 16 december. Nyligen framkom att rednodlad singleplayer saknas, och efter protester bland upprörda backers har utvecklarna lovat att återbetala köpkostnaden för den som känner sig lurad.

FZ ser fram mot Elite: Dangerous
Går det att njuta av original-Elite i dag?
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Acriax
  Acriax 2014-11-24 13:42
  Hade en så sjukt häftig session igår att jag fick kalla kårar.

  Eftersom allt återställts så hade jag bara en klen sidewinder, vilken jag kvickt uppgraderade med två gimbal lasers och började i någon gudsförgäten kant av universum (systemet var dock rätt cool för den hade två solar och typ 8 stationer, varav en hette Heisenberg station men där narkotika till min besvikelse var förbjudet).

  Anyway, tog ett uppdrag för att få igång lite cashflow. Flytta 4 food cartridges till ett annat system. Simple enough. Ett hopp senare såg jag en unidentified signal source, tänkte att jag kanske kan hitta något kul och bestämde mig för att besöka den. En wanted Lakon Type 9 styrd av en npc som hette Robert Sjödén (silenzer kanske?) berättar att de food cartridges jag bär runt på är en decoy för att locka hans pirat-kumpaner till att skjuta på mig så de som anställt mig kan rensa upp pirater, men han ger mig en deal om att lämna varorna direkt till hans station så får jag lite extra betalt.

  Jag har inget emot lite extra pengar, så går med på det. Ett hopp därefter på väg mot stationen så blir jag interdictad. Tänker att min sidewinder kan flyga ifrån det mesta ändå, så stänger av motorerna och låter honom interdicta för att se vad han vill. Det visar sig vara en random wanted pirat som vill åt mitt cargo, men han sitter i en Viper som pretty much är det snabbaste skeppet i spelet och har betydligt bättre vapen och armor än mig. Inser att jag inte kan flyga rakt bort från honom, så efter han skjutit ner mig till 60% hull så lyckas jag lägga mig bakom honom och börjar ge tillbaka. Han lyckas dock få in en salva till som splittrar glaset i cockpiten, så nu flyger jag utan sikte och med bara 5 minuter syre i hjälmen. Funderar på att dra därifrån så jag hinner till en station i tid. Som tur är warpar då 2 security vessels in och hjälper mig med honom. Vi tar ut honom och jag får en trevlig reward på 10 000 credits. Flyger för allt vad jag har mot närmsta station, kraschar nästan i porten med en Cobra som ska lämna, men lyckas reparera glaset med ca 50 sekunder kvar, och lämnar in uppdraget.
 • Tompa
  Tompa Admin 2014-11-24 12:49
  massej skrev:
  Haha. "om tre veckor sjösätter Chris Roberts och Frontier Development...."

  Någon är lite för sugen på Star Citizen :P

  Någon läste om något annat rymdspel samtidigt. :)
 • massej
  massej 2014-11-24 11:53
  Haha. "om tre veckor sjösätter Chris Roberts och Frontier Development...."

  Någon är lite för sugen på Star Citizen :P
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ