Genom att korsa Game of Thrones med #Eve Online tänker mmo-veteranerna Todd Coleman och Gordon Walton göra något nytt och intressant i genren. Tidigare har de bland annat jobbat med spel som Shadowbane, Wizard101, #Ultima Online och #Star Wars Galaxies, så ur det perspektivet känns det som att de ha belägg för sina anspåk.

#Crowfall heter spelet som av allt att döma kommer lyckas med sin Kickstarter-kampanj. På bara två dygn har de samlat ihop 636 000 dollar av de 800 000 dollar som krävs för att projektet ska bli verklighet. En av de grejer som verkar locka investerare är konceptet med kampanjer. Utvecklarna beskriver:

"The beginning of each Campaign is like the first round of Civilization: players are dropped into a harsh environment, surrounded by Fog-of-War. The Worlds are filled with deadly monsters, haunted ruins, abandoned quarries... and the most dangerous predator of all, other players."

Varje kampanj är indelad i fyra årstider, och när vintern tar slut är också kampanjen över. Dina karaktärer är dock bestående och tar med sig sina framgångar och rikedomar till nästa omgång. Lär dig mer på Kickstarter-sidan och i filmklippet nedan.

https://www.kickstarter.com/projects/crowfall/crowfall-throne-war-pc-mmo/widget/video.html