Nyheter
Spana in MMOne - Virtual reality-spelstolen som är fäst vid en lyftkran!

Spana in MMOne - Virtual reality-spelstolen som är fäst vid en lyftkran!

12 kommentarer

Av 2015-04-13 14:44


Ukrainska företaget MM-Company ville ha lite mer inlevelse i spelen, så de satte ihop MMone, VR-spelstolen som är fäst vid en kran.

Det låter för sjukt för att var sant men filmen nedan visar hur det fungerar. Den som redan nu blir åksjuk av att ha ett Oculus Rift-headset på huvudet göre sig icke besvär. Monstrositeten finns inte till salu ännu, men när (om) den väl släpps tror FZ att den kommer att appellera till en rätt begränsad målgrupp.

Tipstack till Eurogamer.
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • hunden
  hunden 2015-04-13 17:13
  xermalk skrev:
  "This is a LIVE demonstartion" my ass.

  Pausa helix videon vid 1:00 för att se vad jag menar.


  Troligtvis så är väl rörelserna till för att simulera g-krafter och inte vilken rotation man har relativt marken (vilket ju skulle vara ganska meningslöst).

  Vid 1:00 som du nämner borde man trots bankningen ha en ganska stark g-kraft åt vänster (på grund av högersvängen) och vad jag kan se lutas personen så att dennes vänstersida är vänt mot golvet för att på så sätt få gravitationen (som i princip är den enda kraften de har att använda sig av) att simulera en g-kraft åt vänster.

  Jämför exempelvis med den här där man kan se att den lutar väldigt mycket trots att en bil ju alltid håller sig ganska horisontellt.
  https://www.youtube.com/watch?v=hQLF06rwzVE

  Sen finns det ju större robotar där man även kan svinga runt personen i stora cirklar för att få g-krafter men den förmågan har ju inte simulatorn i nyheten utan roterar enbart personen runt sig själv och då får man förlita sig på att "rotera" gravitationen.
  https://www.youtube.com/watch?v=shdS-hynLHg
 • burkmopp
  burkmopp 2015-04-13 15:58
  Man lär ju spy som en gris.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ