Egentligen skulle nya Total War: Warhammer utannonseras imorgon, torsdag. Men en läcka gör att Sega och Creative Assembly nu offentligör trailern för CA:s första sejour utanför sin comfort zone.

FZ har som enda nordiska media fått ett snack med CA inför utannonseringen, och vår matiga artikel ser ni här på sajten inom kort! Tills dess, se och begrunda. Det är faktiskt en historisk händelse när Creative Assembly för första gången ger sig in i fantasyns fantastiska värld.

Total War: Warhammers kampanj utspelas i The Old World där krig rasar för jämnan. Du kommer att kunna spela som en av flera olika raser; trailern visar människor, grisridande orcer, kanonskjutande dvärgar, odöda och demoner. Spelet blir som vanligt en kombination av turordningsbaserad kampanj och strider i realtid. Detta är det första i en planerad trilogi utgivningar, med två följande stand alone-expansioner och flera innehållspaket.

Som en bonus kommer spelets release att ackompanjeras av en ny serie Warhammer-miniatyrfigurer som produceras av Games Workshop.

Releasen då? "Coming soon", säger utgivaren Sega. Och för er som är oroliga, nej. CA kommer inte att överge de traditionella, historiskt baserade Total War-spelen.