Allt verkar inte stå rätt till hos den en gång så framstående spelutvecklaren #Konami. Den senaste tiden har de plockat bort Kojima från Metal Gear Solid V-boxen, upplöst Kojima Productions och börjat fokusera på mobilspel. En ny artikel från ansedda japanska tidningen Nikkei rapporterar om ganska dåliga förhållanden hos företaget.

Tydligen började kulturen på företaget gå utför redan 2010 när mobilspelet #Dragon Collection nådde stora framgångar. Med låg utvecklingskostnad och bred vinstmarginal var kontrasten stor mot den dyra produktionen av konsolspel. Vilket kan förklara mobilspelssatsningen. Enligt uppgifter ska #Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kostat minst 80 miljoner dollar att utveckla, något som kan vara anledningen till konflikten mellan Hideo Kojima och ledningen.

Sen blir det konstigt på riktigt. Tidskort sägs ha använts för att regulera lunchrasterna, och de som tog för lång tid på sig att käka blev angivna till ledningen. Anställda som ansågs vara "värdelösa" fick jobba på löpande band i Konamis fabriker, arbeta som säkerhetsvakter och städa upp på företagets gym. Värt att notera är att det även är personer relativt långt upp på karriärsstegen som ska ha tvingats utföra dessa sysslor, däribland producenter.

Konami har ännu inte kommenterat uppgifterna.

Läs mer hos Eurogamer.