I samband med gårdagens första recensioner av #Metal Gear Solid V släppte Gamespot uppgiften att spelets PvP-läge Forward Operations Base kräver mikrotransaktioner för att komma åt. Men uppgiften stämmer inte, Konami säger att den "helt enkelt inte är sann".

Spelläget FOB är fullt tillgängligt utan att hala fram betalkortet, säger man i ett uttalande till PC Gamer. De omsusade betalningarna är ett helt frivilligt sätt att snabba upp saker och ting, men någon betalvägg är det alltså inte frågan om. Så här säger man:

Gamespot publicerade en artikel i samband med sin recension där man sa att PvP-läget (FOB) i MGSV TPP kommer vara begränsat bakom en mikrontransaktions-betalvägg, och det är helt enkelt inte sant. FOB-modden kommer vara fullt tillgänglig vid release och mikrotransaktions-lagret för den specifika funktionen i spelet fungerar som en accelerator. Vi kommer ha ytterligare detaljer vid release, men vi försökte möta dessa rykten när de började cirkulera vid E3. Vi bemötte till och med det här i vår officiella E3 2015-demo när den gick live under showen.

Klara, tydliga besked från Konami. Nu väntar vi bara på att samma klara, tydliga information läggs på ett väl synligt ställe på den naturliga källan för information om ett spel - den officiella hemsidan.

FZ väntar fortfarande på recensionskod. Om allt går enligt planerna läser du vår recension i slutet av nästa vecka.