#Star Citizen är tack vare crowdfunding en enorm ekonomisk framgång, men inte utan att skeptiker undrar vart pengarna egentligen tar vägen. En av de mest högljudda kritikerna är indieutvecklaren Derek Smart som flertalet gånger hävdat att den nuvarande visionen aldrig kommer att färdigställas.

Det låter förstås annorlunda när utvecklarna själva får säga sitt, vilket är precis vad Chris Roberts gjort i en lång och matig intervju hos Polygon. Han hävdar att "spelet kommer tala för sig självt" när det väl är släppt i sin helhet tillsammans med singleplayer-kampanjen Squadron 42. En anledning till kritiken säger han beror på att de är så transparenta med utvecklingsprocessen.

– Vi är öppna med vårt arbete. Vi har ingen buffert. Vi har ingen sköld. Så vi måste berätta hur det går för oss, säger Roberts.

– Vi sköter ett spel som är live samtidigt som vi utvecklar. Vi mejslar fortfarande fram några aspekter i grundspelet medan andra är lanserade. Det är otroligt svårt.

När spelet väl är lanserat tror han som sagt att kritiken kommer tystna och att de som investerat kommer bli nöjda med både slutresultatet och vetskapen att de varit med och stöttat en process som inte hade kunnat fungera under andra omständigheter.

Intervjun täcker många fler saker än så, och är du intresserad av Star Citizen rekommenderar vi att du läser den i sin helhet.