Med #Heroes of the Storm presenterade #Blizzard en lite snällare variant av moba, som jämfört med de etablerade giganterna lämpar sig extra väl för nybörjare och glada amatörer. De ser ut att gå i ungefär samma riktning med sin shooter #Overwatch, åtminstone om man ska tro den senaste builden som företaget testar internt. I den saknas det nämligen ett traditionellt poängsystem.

– Du ser inte ens en siffra längre. Istället för att se poängen så ser du dina egna stats så du vet hur mycket skada och sånt du gjort. Du kan se hur bra det går i relation till andra spelare, förklarar game designer Geoff Goodman för Rock, Paper, Shotgun.

Goodman berättar vidare att man kan se vilken placering man har i matchen, men inte vart de spelarna andra befinner sig. Vi misstänker att syftet med manövern är att avväpna den otrevliga attityd som "ibland" florerar i onlinespel. Blizzard själva gillar förändringen, även om det kändes ovant till en början. När vi vanliga dödliga kan testa spelet återstår att se – betan ska enligt tidigare uppgifter lanserar någon gång under hösten.