Mängden VR-headset på marknaden är idag få men under de kommande sex månaderna släpper Valve, Sony och Oculus Rift sina första konsumentmodeller. Många tror också att virtual reality kan bli "nästa stora grej" i spelvärlden och enligt analytikerfirman Superdata kommer VR att nå 70 miljoner människor i slutet av 2017. Playstation 4 förväntas nå 80 miljoner först två år efter.

Enligt deras rapport, som VG247 har sammanfattat, kommer den mobila marknaden stå för inkörsporten och den första tillväxten. Redan idag kan du köpa billiga Android-lösningar i kartong för 49 kronor på Clas Ohlson och förra veckan lanserades Samsungs tredje version av Gear VR som utvecklats tillsammans med Oculus Rift.

De tror dock att konsolernas VR-satsningar kommer att plocka upp stafettpinnen, enligt deras analyser är en tredjedel av de 11 miljoner amerikanska Playstation 4-ägare intresserade av Playstation VR. Först i ett tredje steg kommer tekniken nå brett på pc-marknaden, vilket har sin förklaring i de betydligt högre kostnaderna för virtual reality på datorer.