Ett av de största problemen med #Star WarS: Battlefront är bristen på slagfält men redan i december släpps den nya kartan Battle of Jakku, inspirerad av Star Wars: The Force Awakens. Det som inte varit kännt tidigare är att banan kommer att erbjuda ett nytt spelläge kallat Turning Point där rebellerna äntligen får ta revansch på imperiet efter alla förluster i Walker Assault.

Precis som i ovan nämna spelläge kan upp till 40 personer delta i Turning Point där rebellerna ska attackera en av imperiets baser. Tre stycken finns på kartan och om rebellerna lyckas ta över en får de ytterligare tid på matchklockan. Imperiet kan inte återta förlorade baser så det gäller att sprida ut försvaret på ett klokt sätt.

Man verkar också ha sneglat på Battlefield 4:s buzzwordiga "levolution"-mekanik då en Star Destroyer sägs krascha ner på banan under rundan, det är dock oklart om det sker i horisonten eller om det får faktiska spelmekaniska effekter. The Battle of Jakku, som utspelar sig 29 år innan händelserna i den kommande filmen, släpps gratis den 1 december till de som förbokade spelet medan alla andra får vänta en vecka.

Källa: Gamespot