Det är i princip omöjligt att förutse vilka spel som kommer bli oerhörda framgångar. Att titlar som #Candy Crush Saga och #Minecraft blivit sådana dundersuccéer var det förmodligen få som kunde gissa innan respektive lansering. Och detsamma gäller Skövdebaserade #Coffee Stain Studios som gjorde något så märkligt som en getsimulator.

#Goat Simulator har sedan lanseringen 2014 blivit en riktig framgångssaga som fortsätter att vara relevant och håva in fina slantar från spelare med fäbless för märklig humor. Spelet har sålt över sex miljoner exemplar och bara i år har Coffe Stain Studios omsatt 100 miljoner kronor. De förväntar sig att slutsumman landar på runt 120 miljoner kronor.

– Det är helt fantastiska siffror. Vi är jätteglada över att se att det går så bra, säger delägaren Stefan Hanna till Skaraborgs Allehanda.

– Det har till och med gått bättre under 2015. Det är för att spelet har kommit ut på mobil, Xbox och Playstation, så vi når många fler nu.

Goat Simulator tog enligt Hanna två, tre månader att färdigställa. De andra spelen i företagets katalog har tagit år och blev inte lika stora framgångar. Fans av spelet kan förvänta sig fler spellägen och expansioner även nästa år.