Det finns 125 miljoner aktiva Steam-konton, förklarade nestor Gabe Newell i början av förra året. Steam handlar således om stora slantar, och i vanlig ordning lockar sån verksamhet till sig drägg som fuskar till sig andras pengar.

I en text om säkerhet på Steam får vi veta att kontostölderna ökat dramatiskt sedan trading infördes, och för närvarande hackas 77 000 Steam-konton varje månad.

Intrången har blivit big business och det är långtifrån bara naiva nybörjare som drabbas. Hackare vill komma åt items och annat som går att skänka bort, och sedan föra över dem till Steam-konton de själva kontrollerar och sedan sälja prylarna.

Därför uppmanas alla Steam-användare att aktivera tvåstegsautentisering, alltså att bekräfta sitt kontos äkthet med en annan enhet (mobiltelefon t.ex.) än med den dator du kör Steam på. Det gör det svårare för hackare att komma åt login-uppgifter till Steam.

Så för att få stopp på ökningen av hackade Steam-konton ska du följa Steams säkerhetsråd. Använd Steam Guard Mobile Authenticator. Guide för hur du gör har du här.