Nyheter
Valve: VR innebär en ny era för high end-datorer

Valve: VR innebär en ny era för high end-datorer

49 kommentarer

Av 2016-01-02 17:08


2015 är nu ett minne blott och istället för att älta oss i det förflutna så blickar vi framåt – mot en tid då vr förmodas hitta ut till konsumenter på bred front. Men vill man spela annat än enklare titlar så kommer det kosta. Till exempel Elite: Dangerous  har dräpande systemkrav för att fungera i vr.

 

Valves Chet Faliszek har twittrat om vr och hävdar att det kommer innebära något av en renässans för hig end-datorer i hemmet. Vidare så reflekterar han över eventuella bieffekter och möjligheter som följer med ökad prestanda hemma i stugorna.

4K-gaming och ökat glapp till konsolmarknaden är två möjliga konsekvenser. Kan ni komma på fler? Eller tror ni att Faliszek har helt fel och att den ökade försäljningen av high end-maskiner uteblir? Hoppa ner i kommentarerna och diskutera! 

Dräpande systemkrav för att köra Elite: Dangerous i VR
VR kan kräva tre gånger mer än 1080p-spel

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Fiddi
  Fiddi 2016-01-02 17:29
  Vet inte om jag går emot strömmen eller inte, men jag är inte ett dugg intresserad av Virtual Reality och Oculus Rift. Själva idén är cool men det är det enda jag ser den som, en gimmick, aldrig något som jag kan tänka mig sitta längre med på.
  Å andra sidan, bra att den sätter fart på hårdvaru-marknaden.

  Samt om den dödar konsollerna lite också är jag nöjd så vi PC-spelare kan få lite spel byggda för PC istället för "anpassade" för PC.
 • Kimpur
  Kimpur 2016-01-02 17:22
  Hoppas det stämmer så man kan kräma ur kraften ur 980ti :)
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ