Nyheter
Nvidia levererar superdator till Volvos självkörande bilar

Nvidia levererar superdator till Volvos självkörande bilar

24 kommentarer

Av 2016-01-05 20:00


Nvidia är mest kända för sina grafikkretsar och Volvo för sina bilar (som förvisso återfinns i en del spel), men den här nyheten är inte direkt spelrelaterad. Nu möts de båda företagen då Nvidia kommer att leverera ett hundratal av deras nya superdator till det göteborgsbaserade företaget.

Med den såkallade superdatorn Drive PX 2 ger sig Nvidia in i bilbranschen på riktigt. Datorn är tänkt att användas i självkörande bilar och skall snabbt kunna avläsa omgivningen. För att snabbt kunna analysera exempelvis skyltar, körfält och föremål man tänks stöta på ute i trafiken. Enligt Nvidia motsvarar den vattenkylda superdatorns hårdvara 150 Macbook Pros.

Självkörande bilar har länge varit ren science fiction, men är närmare än du tror. Redan 2017 är planen att självkörande bilar ska testas på Göteborgs gator och då kanske med Nvidias datorer i sig. Vi hoppas kunna spela nya Doom på väg till jobbet.

Nvidia vill göra det lättare att köpa VR-datorer
Oculus Rift får pris och releasedatum i morgon

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Devan
  Devan 2016-01-05 20:19
  Bild
 • Nemo
  Nemo 2016-01-05 23:06
  Snart en vanlig nyhet i trafikrapporteringen?

  Bild
 • Bennii
  Bennii 2016-01-05 20:15
  Jag tror jag avvaktar de första generationerna av självkörande bilar och ser hur bra det fungerar innan jag låter bilen köra mig till jobbet. Ni andra får agera testpiloter i det här fallet.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ