Nyheter
Nvidia vill göra det lättare att köpa VR-datorer

Nvidia vill göra det lättare att köpa VR-datorer

7 kommentarer

Av 2016-01-05 12:00


Under den pågående CES-mässan i Las Vegas (missa inte specialbevakningen hos kollegorna på Sweclockers!) har Nvidia presenterat VR Ready, ett program som ska hjälpa konsumenter att hitta rätt komponenter för sin VR-upplevelse.

Nvidia säger att en fullvärdig VR-upplevelse, två bilder som spelas upp simultant i 90 fps, kommer att kräva 7 gånger mer grafikprocessorkraft än traditionella spel. Man säger också att bara en procent av dagens datorer kan hantera VR. Statistiken inkluderar dock även exempelvis Chromebooks. Siffran torde vara betydligt högre än genomsnittet här i Sverige.

Förhandsbokningarna för Oculus Rift inleds imorgon, 6 januari. Oculus rekommenderar att man har minst ett Nvidia GTX 970 eller ett  AMD 290 för att köra spelen med headsetet.

Valve: VR innebär en ny era för high end-datorer
Svenskt strippklubbspel för VR är som ett creepy lekland för seriemördartyper
Tipstack till Gamespot.
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Bojkott
  Bojkott 2016-01-05 15:14
  Ender skrev:
  Rekommenderas: Bästa, nyaste och dyraste. Oväntat :)


  GTX 970 är över ett år gammalt och är relativt billigt idag. Första generationens VR-spel lär inte ha så pampig grafik, och saker och ting lär ändras en hel del när nästa generationens grafikkort gör debut till sommar/hösten. De kommer vara designade för VR och högupplösta skärmar med bland annat HBM2 och NVLink som ger en rejäl boost i bandbredd, något som är ett stort hinder för VR idag.

  Skulle tippa på att ett GTX 1060 (eller vad det nu kommer heta) kommer utklassa ett 980Ti och lär inte ha HBM2. Men väldigt bra prestanda för drygt 2000-2500kr. Med 1070 och 1080 så kan det däremot skena iväg rejält då det händer så mycket på en gång. Die shrink, HBM2, NVLink, Full DX12-stöd m.m.. 2016 kommer bli ett sånt där riktigt magiskt år inom hårdvarubranschen.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ