Nyheter
Spelbutikchef: Playstation VR har det starkaste spelutbudet

Spelbutikchef: Playstation VR har det starkaste spelutbudet

12 kommentarer

Av 2016-01-13 16:02


Åtskilliga pannor kommer rynkas det närmsta halvåret när det ska beslutas om nöjesbudgeten ska läggas på Oculus Rift, HTC:s och Valves Vive Pre eller Sonys Playstation VR. För vissa lär priset spela in, men räkna kallt med att också spelutbudet kommer vara viktigt. 

Det menar också Paul Raines, vd för spelbutikskedjan Gamestop, och han tycker att Playstation VR ligger bäst till i fråga om vilka spel som är på gång, skriver Gamespot.

Raines talade om virtual reality ur återförsäljarnas perspektiv på investerarkonferensen ICR i Florida i går, och han menade att alla tre – PS VR, Rift, Vive Pre – ser mycket lovande ut. Men framgången kommer i viss mån styras av spelen, och där ligger alltså Playstation VR bäst till enligt Raines. 

– En viktig sak är antalet titlar vid lanseringen. Jag tror det kommer bli stort. Och utifrån hur det ser ut just nu verkar Sony ha flest titlar.

Värt att notera är att Raines enbart talar om mängden spel, inte kvalitén. Vi vågar tro att ett vr-världens svar på Wii Sports kan komma att påverka minst lika mycket som 100-talet spel av jämntjock kvalitet.

Man ska också komma ihåg att konsolmarknaden är markant större än pc-spelsmarknaden i USA, och utifrån det kan man anta att Gamestop tjänar mer pengar på att sälja konsolspel än pc-spel. Att Raines talar lite i egen sak är därför ingen kontroversiell gissning.

Paul Raines, vd för Gamestop, tycker att Playstation VR ligger bra till tack vare mängden spel som är på gång till den.

Enligt Sony-chefen Kaz Hirai är över 100 spel under utveckling till PS VR, och fler än 200 utvecklare ska vara med på tåget. Om antydningarna om ett pris i trakterna av vad en PS4:a kostar (eller "som en ny spelplattform", enligt en Sony-boss, och då ligger ju gissningen att han syftar på en PS4 nära till hands) kan Sony sitta på en virtual reality-upplevelse som blir betydligt billigare än konkurrenternas.

Första utgåvan av Oculus Rift kostar 700 euro, vilket blir i trakterna av 7 000 kronor med frakt här i Sverige. HTC har ännu inte sagt hur mycket Vive Pre kostar, men med likvärdig prestanda som Rift och fler funktioner (röra sig i rummet) skulle det förvåna om priset blir lägre. Ett dagsfärskt rykte spekulerar i priser kring 1 500 dollar för Vive. Den 29 februari öppnas förhandsbokningen – då senast lär prisbilden ha klarnat.

Rykte – HTC Vive Pre blir dubbelt så dyr som Oculus Rift
Över 100 Playstation VR-spel under utveckling
"PS VR kostar som en ny spelplattform"
Allt om Oculus Rift
Sweclockers: Playstation VR är "mer färdigslipad"
Kommentarer
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ