Nyheter
Se trailern på det svenska VR-spelet som imponerar stort på Valve

Se trailern på det svenska VR-spelet som imponerar stort på Valve

13 kommentarer

Av 2016-01-14 14:05


Detta ska bli året virtual reality blir verklighet (!) men för att det ska ske krävs det inte bara att Vive, Oculus Rift och Playstation VR släpps på marknadnen - det måste finnas spel.

Vi har tidigare skrivit om en rad intressanta projekt, bland annat att Google kastat pengar på en svensk studio, men hade inte självate Chet Faliszek på Valve tweetat om Budget Cuts hade vi nog missat det. Och det hade varit synd, det ser ut som ett sådant spel som kommer att stormtrivas i virtuell verklighet.

Spelet använder vad som ser ut att vara en portalpistol för att röra sig genom olika rum, något många menar är ett smart sätt att komma runt det illamående som kan uppstå när du spelar att förstapersonsspel i virtual reality. Spelet ska visas upp ytterligare på ett event i Seattle om några veckor och efter det ska vi förhoppningsvis få testa det hos den svenska studion.

Google tror på svensk VR-satsning
Svenskt strippklubbspel för VR är som ett creepy lekland för seriemördartyper

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Acegikmo
  Acegikmo 2016-01-14 15:40
  bavver skrev:
  Kanske bara jag som är tråkig men tyckte det såg ganska tråkigt ut? känns inte riktigt värt att slänga ut 7000kr ifall dom tycker detta är ett imponerade spel.


  Som sith sa så kommer vi inte vara det enda VR spelet, så spelet i sig kommer inte vara så dyrt!
  En sak som är rätt viktig att peka ut är att det är väldigt annorlunda att spela jämfört med att bara se. När du spelar med room-scale tracking, med två kontroller i handen, styr du inte en karaktär, utan det är du som är inne i spelet på ett sätt som traditionella spel aldrig har kunnat göra tills nu med VR :)
  Vi har ofta sagt det att vårat spel skulle vara väldigt mediokert om det spelades med mus och tangentbord, men i VR blir det verkligen en helt annan sak.
  Det är svårt att beskriva hur det känns utan att spela. Hoppas du får testa någon gång!
  (Det kan ju också vara så att spelet inte är din cup of tea förstås :D )
 • Acegikmo
  Acegikmo 2016-01-14 17:37
  Ankh skrev:
  Står Steam/Vive...kunde gott ha funkat (kanske den gör iofs) med Oculus med!


  Oculus har tagit kontakt med oss, vi har möte med dem nu på fredag :)
  Däremot är det ingen garanti för att vi kommer kunna stödja Oculus, eller snarare, om Oculus kommer kunna stödja vårat spel.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ