Nyheter
Activision stäms av rebelledares familj

Activision stäms av rebelledares familj

15 kommentarer

Av 2016-01-15 09:20


Ibland kan det innebära lite extra spelmässig krydda att inkludera verkliga historiska personer i sina spel. Detta inträffade i Call of Duty: Black Ops II där vi hjälpte angoliska rebelledaren Jonas Savimbi i krig – något som hans tre barn inte uppskattar.

De stämmer den franska divisionen av Activision på en miljon euro för att de målat upp deras far som en "barbar". Familjens advokat Carole Enfert menar att Savimbi skildras som en "stor korkad person som vill döda alla", men att han i själva verket var en politisk ledare och strateg. 

En advokat från Activision menar tvärtom att Savimbi skildras som en "good guy" och  att hans digitala motsvarighet ligger helt i linje med vem han var i verkligheten. 

Detta är inte första gången Activision blir stämda över verkliga personers medverkan i Black Ops II. Ex-diktatorn Manuel Noriega ville också få en slant för sin ofrivilliga medverkan.

Via The Guardian.

Lindsay Lohan stämmer Rockstar
Ex-diktator stämmer Activision för Black Ops 2-medverkan

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Jonlissla
  Jonlissla 2016-01-15 09:55
  Festligt att diktatorer och rebeller stämmer bolag med tanke på att de själva oftast är laglösa och skiter fullständigt i vad folk tycker.

  Men finns det pengar att tjäna så vafan varför inte.
 • Ender
  Ender 2016-01-15 09:39
  Finns få saker som kan göra en så kränkt som när det finns pengar att tjäna på det.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
FZ